Primer dobre prakse: Celotni BIM model izdelan z orodjem DDS-CAD

Podjetje Niverplast B.V. iz Rijssena je podjetje, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo strojev ter pakirnih linij v glavnem namenjenih za prehransko industrijo. V industrijski coni area 't Lochter 3 v Hellendoornu na parceli veliki 1,9 hektara bo zgradilo nov poslovni objekt v izmeri 13.033 m2. Gradnjo bodo pričeli pred začetkom poletnih počitnic 2015, dela pa morajo biti zaključena do konca leta.

Preberi več: Primer dobre prakse: Celotni BIM model izdelan z orodjem DDS-CAD

Iščemo sodelavca za trženje in podporo programskega orodja DDS-CAD

Za podrobne informacije nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Primer dobre prakse: S pomočjo BIM projektiranja do optimalnih inštalacij

Nasproti sedeža podjetja Voortman Steel Machinery na Nizozemskem je bil v lanskem letu odprt sodoben »Experience Center«. V centru so javnosti predstavljene inovacije in dosežki podjetja Voortman. Na 2000 m2 površine center ponuja skoraj vse delujoče stroje podjetja. Demonstracijski center je opremljen s stroji, ki omogočajo demonstracijo izdelave jeklenih profilov, plošč in trakov ter obdelavo površin.  Center je namenjen tudi za organizacijo dogodkov za potencialne stranke, stranke, dobavitelje, sodelavce in druge.

Preberi več: Primer dobre prakse: S pomočjo BIM projektiranja do optimalnih inštalacij

BIM v EU

Evropski parlament je januarja 2014 sprejel direkcijo o uvajanju BIM tehnologij v vseh državah članicah Evropske unije do leta 2016. Direkcija se v prvi fazi nanaša na uporabo informacijskih modelov za javne objekte. Nizozemska, Danska, Finska, Norveška in Velika Britanija so članice, ki že sedaj zahtevajo uporabo BIM tehnologij.

Rezultat sprejete direkcije bodo objekti, ki bodo zgrajeni hitreje bolj ekonomično in trajnejše.